Container Farming

Urban Farming Concepts

Kweken in een container

15 jaar ontwerpen en produceren van kweekkasten heeft ons een enorme schat aan kennis over het kweken van planten in afgesloten ruimtes opgeleverd. Deze kennis willen we graag tot algemeen nut maken. Al sinds enkele jaren experimenteren we met het kweken van blad- en kiemgroenten in omgebouwde zeecontainers.

 

 

Vele voordelen

De voordelen van kweken in een container zijn legio; productie direct bij de afzetmarkt dus geen transport- en opslagkosten, goedkoop in de aanschaf en snel en makkelijk te vervoeren.
Een zeecontainer biedt de ideale locatie voor een plug & play binnentuin. Ze zijn en efficient in te richten met een meerlaags kweeksysteem. Hierdoor kan een relatief groot kweekoppervlak worden gerealiseerd op een beperkt aantal vierkante meters.

Perfect klimaat

De container is geisoleerd en voorzien van een koel-/verwarmingssysteem waardoor hij overal is te plaatsen en er toch een perfect kweekklimaat wordt gehandhaafd. Om de verbruikskosten en de impact op het milieu beperkt te houden zijn de containers voorzien van een  recirculerend watersysteem en energiezuinige led kweeklampen.

 

Eenvoudig

Maar misschien wel het grootste voordeel is dat ze zeer eenvoudig in onderhoud en gebruik zijn en daardoor iedereen in staat stellen tuinbouwer te worden.


Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

_MG_9426
Container_Exterieur
_MG_9432