Container farming

Kweken in een container

15 Jaar ontwerpen en produceren van kweekkasten heeft tot een enorme schat aan kennis over het kweken van planten in afgesloten ruimtes geleid. Al jaren willen we deze kennis verder uitrollen en zijn we gaan experimenteren met het kweken van kruiden en bladgroenten in zeecontainers.
Na veel vallen en opstaan zijn we nu in staat onze systemen te “up-scalen” naar compacte indoor stadstuinen die niet alleen leuk en educatief zijn maar ook veel gezonde voeding opleveren!

Vele voordelen

De voordelen van kweken in een container zijn legio; productie direct bij de afzetmarkt dus geen transport- en opslagkosten, geen gebruik van pesticiden, goedkoop in de aanschaf en snel en makkelijk te vervoeren.
Een zeecontainer biedt de ideale locatie voor een plug & play binnentuin. Ze zijn efficient in te richten met een meerlaags kweeksysteem. Hierdoor kan een relatief groot kweekoppervlak worden gerealiseerd op een beperkt aantal vierkante meters.

container farming

De lijst van succesvol gekweekte gewassen wordt langer en langer en bevat onder andere: pak choi, basilicum, koriander, munt, diverse slasoorten, mosterd, snijbiet, venkel, chinese kool, salie, waterkers, boerenkool en zuring maar ook eetbare bloemen zoals oxalis.

kweken in een container

Perfect klimaat

De container is geïsoleerd en voorzien van een koel-/verwarmingssysteem waardoor hij overal is te plaatsen en er toch een perfect kweekklimaat wordt gehandhaafd. Om de verbruikskosten en de impact op het milieu beperkt te houden zijn de containers voorzien van een  recirculerend watersysteem en energiezuinige led kweeklampen.

Eenvoudig 

Misschien wel het grootste voordeel van deze containerfarm is dat hij zeer eenvoudig is in onderhoud en gebruik. Het systeem is erg “straight forward” en beschikt niet over ingewikkelde besturingssoftware of andere apparatuur die alleen door professionals kan worden bedient. De aansturing van de verlichting, het hydrosysteem en de klimatisering verloopt via een simpele gratis te downloaden app. Wanneer de container eenmaal is opgestart beperkt de hoeveelheid werk zich tot enkele uren per week. Het leeuwendeel hiervan zal bestaan uit het oogsten van de groentes en kruiden.
De laagdrempeligheid van de kweekcontainers stelt eigenlijk iedereen in staat stads-tuinbouwer te worden.
Uiteraard zijn wij op de achtergrond beschikbaar om te helpen en adviseren bij de installatie en het gebruiksonderhoud. 


Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

_MG_9426
Container_Exterieur
_MG_9432

Container video