Medicinale cannabis kweken in Bonanza Tafelmodel

Medicinale cannabis kweken

Karin gebruikt om allerlei medische redenen CBD. De olie op de markt helpt niet echt bij haar problemen en daarom wil ze graag medicinale cannabis kweken om zelf CBD olie te maken. In ruil voor het verslag en de foto’s kon Karin een G-tools kweekkast krijgen en stelde Spliff Seeds gratis zaden ter beschikking.
De kweekkast is de Bonanza tafelmodel met een 100 Watt Hanspanel kweeklamp. De zaden zijn gefeminiseerde Spliff Cheese Autoflowers.
Ook deze keer zullen er maar 2 planten worden gekweekt in 12 liter textielpotten gevuld met Guano Kalong aarde.
Dit verslag was eerder te lezen op Softsecrets.com

Medicinale cannabis kweken

De Bonanza tafelmodel met 100W Hanspanel

 

De Spliff zaden per post ontvangen

 

Drie jaar geleden heb ik mijn eerste en enigste buitenkweek gedaan, dit was een ontzettende, mooie en leerzame ervaring.
Ik heb dat toentertijd gedaan om voor een familielid olie te maken. Hij lijdt aan Scoliose wat ontzettend veel rugpijn en pijn in de benen veroorzaakt. Reguliere medicijnen zoals tramadol en morfine gaven allerlei nare bijwerkingen.
Zelf heb ik een hernia en nu wil ik de olie ook voor mezelf gaan maken.
Naast het gebruik van een “tens unit” (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation, electronische pijnbestrijding) en zo nu en dan fysio, geeft de olie mij veel verlichting.

De kweekkast
Geheel volgens afspraak heeft een medewerker van G-tools hier het kastje bezorgd en voor me opgebouwd. De kast is met z’n afmetingen van l x b x h; 61 x 61 x 119cm niet veel groter dan een koelkast. Binnen een half uurtje was het kastje opgebouwd. De kast is geheel plug & play en zit aan 1 eenvoudig huis, tuin en keukensnoer met stekker.
Een luchtafzuiger gemonteerd op een koolstoffilter moet voor een geurloze afvoer van de warme lucht zorgen. Er zal trouwens weinig warme lucht zijn af te voeren want het kastje is uitgerust met een 100Watt “Hanspanel” led kweeklamp. Ledlampen geven nauwelijks warmte af.
Het spectrum van de Hanspanel is instelbaar in een groei- en een bloeistand. Daarnaast kun je de intensiteit van het licht traploos instellen. Ook erg handig.

Hanspanel 100W. LED grow lamp met intensiteit en groei/bloei instelling.

De zaden
Zoals gezegd heeft Spliff seeds me de zaden voor deze kweek geschonken. Ik heb in overleg met Spliff gekozen voor hun gefeminiseerde Spliff Cheese autoflowers. Nadat ik had uitgelegd waar ik de wiet voor nodig heb en onder welke omstandigheden deze gekweekt gaat worden werd dit soortje me geadviseerd.
Ik zit niet te wachten op gedoe met justitie dus wil ik maar 2 plantjes kweken. Ik heb dus 2 zaadjes in vochtige koffiefilters laten ontkiemen. Nadat de zaden waren ontkiemd heb ik ze direct geplant in plastic bekertjes met “stekaarde” en deze in een propagator onder een TL geplaatst.
Na een dag of 6 vond ik de plantjes groot genoeg om te verpotten en naar de G-tools Bonanza kweekkast te verhuizen.
Het Hanspanel heb ik op de groeistand (“vegging”) ingesteld wat betekent dat de plantjes extra veel blauw licht krijgen. Licht waar ze in deze levensfase behoefte aan hebben. Omdat ze nog een beetje fragiel oogden heb ik de lichtintensiteit laag gehouden. Elke dag heb ik de lichtintensiteit een klein beetje opgevoerd.
De planten staan nu 2 weken in de kast onder 18 uur licht per etmaal. Groei- en bloeifase worden bij “autoflowers” niet bepaald door het aantal uur licht per etmaal dat de plant krijgt.
Ik hoef het aantal uur licht AAN dus niet terug te brengen naar 12 om de plant in bloei te zetten. Dit gaat vanzelf………auto-flower. M’n Hanspanel laat ik dus gewoon op 18 uur per etmaal AAN. Wel zet ik de schakelaar op de lamp nu op de bloeistand zodat de planten meer rood licht krijgen. De planten zijn nu ook groot en sterk genoeg om de volle intensiteit van het licht aan te kunnen. De lumenknop op de lamp gaat dus volledig open.

 

medicinale cannabis

Ontkiemen in een koffiefilter gaat erg goed

De twee Cheese Automatics in de propagator waar ze de eerste 6 dagen onder TL licht hebben doorgebracht

 

medicinale cannabis

De plantjes op hun eerste dag in de BonanzaTafelmodel kweekkast

 

Na een week zijn m’n Cheese plantjes verpot en ook al een stuk groter

 

Dag 10.Het Hanspanel staat op de groeistand op halve intensiteit

 

Dag 14,de plantjes blijven mooi kort en “bushy”.

18-12-2017, So far so good
Ik ben erg te spreken over de voortgang van de groei van m’n twee Spliff Cheese autoflowers. Beide planten maken een kerngezonde indruk. De kleur is diepgroen en de bladeren lijken wel van plastic. Zo glimmen ze.
Het klimaat en de belichting in de G-tools kweekkast lijkt de planten te bevallen. Het mini kastje bevalt mij ook erg goed. In het begin was ik enigszins sceptisch over de gebruiksvriendelijkheid maar de uitneembare schuifdeuren geven goed toegang tot de planten, de kast is stil en tot op heden geurvrij.
Wel lijkt de ene plant zich wat meer te strekken als de andere. Het lengteverschil tussen de twee is nu al aanzienlijk. Wat de ene plant aan lengte heeft heeft de andere aan volheid.

In het begin had ik last van een tripsaanval. Trips zijn insectjes die het sap uit de bladeren van de planten zuigen. Ze kunnen een ware plaag vormen die de planten uiteindelijk fataal wordt.
De planten zijn nu zo gezond en sterk dat de trips geen grip meer krijgen op de planten.
Zolang een plant gezond is en een stevige celstructuur heeft krijgen de trips geen grip op de planten

medicinale cannabis

De twee Cheese autoflowers op 18-12

 

Plant 1 op 18-12-2017. Van de spintaanval is niks meer te zien.

 

Plant 2 op 18-12-2017. De bladeren glimmen van gezondheid en lijken wel van plastic gemaakt.

2-1-2018, water en brood

Al geruime tijd heb ik de Hanspanel ledlamp op vol vermogen aan staan. De lamp staat op de bloei stand en de dimmer helemaal open.
De planten groeien echt als kool. Op 18-12 was de kleinste van de twee planten 27 cm en de grootste 37cm hoog.
Vandaag heb ik opnieuw de meetlat langs de planten gelegd, de kleinere was 58cm en de grotere al 64cm. Het verschil tussen de 2 planten wordt dus kleiner. De afgelopen 2 weken stond het kleintje op een verhoging zodat beide planten met hun top ongeveer even ver van de ledlamp staan.
Voeding, wortelstimulator of andere supplementen heb ik de planten tot nu niet gegeven. De meneer van G-tools die de kast hier heeft geleverd en opgebouwd verzekerde me dat de Guanokalong aarde voldoende voedingsstoffen bevat om de eerste 6 weken door te komen.
Alleen water hebben de planten dus tot op heden gekregen. De behoefte aan water loopt wel snel op de laatste tijd. Afhankelijk van hoe droog de aarde in de pot aanvoelt doseer ik de hoeveelheid water. Op het moment geef ik elke plant tussen de 500 en 700ML per dag.
Om tot een mooie opbrengst te komen wil ik gaan beginnen met het bijvoeden van de planten. Ook al is er van ondervoedingsverschijnselen nog niks zichtbaar, ik ga toch de komende weken beginnen met een bloeivoeding en over een week of twee met een bloeistimulator.
Daarover meer in de volgende aflevering.
Zoals duidelijk is te zien op de foto’s is de bloei al goed op gang gekomen. Aan iedere tak is ondertussen al een mooi topje verschenen zo groot als een vingerkootje.
Jammer dat ik alleen de foto’s heb om te laten zien…….de geur van de toppen is nu al overheerlijk.

Cheese autoflower nr 1 op 2-1-2018

 

 

 

Cheese autoflower nr 1 op 2-1-2018

 

Het begin van een aantal mooie toppen

 

 

De gehele ruimte in de kast wordt mooi gevuld

 

 

2-1-2018

 

18-1-2018, een aangename verrassing

De Spliff Cheese autoflowers staan sinds half november in m’n G-tools tafelmodel kweekkastje.
Al bijna 2 maanden dus. Toch denk ik dat ik ze nog wel een weekje of twee laat staan. De zaden zijn op 5 november in de koffiefilters geplant om te kiemen. Al met al dus best wel een hele rit. Als ik rond 5 februari oogst heeft de hele cyclus dus 3 maanden geduurd. Maar dan mag de opbrengst er ook wezen. Ongelooflijk hoe groot, dik en zwaar de toppen nu al aanvoelen. Zoals gezegd laat ik de planten nog wel 2 weken staan dus ik denk dat er nog wel flink wat gewicht bij zal komen.
De Hanspanel 100W led kweeklamp heeft het perfecte spectrum en intensiteit voor het oppervlak van het kweekkastje. G-tools en Hanspanel lijkt de “perfect match” te zijn.
In mijn leven heb 1 keer buiten gekweekt en heb dus weinig ervaring. Ik dacht dat het kweken met een ledlamp iets heel specialistisch zou zijn. Alleen weggelegd voor doorgewinterde kwekers die exact weten wat ze doen. Niets blijkt minder waar. Na het overpotten van de planten heb ik niks anders gedaan dan de ledlamp op de bloeistand te zetten en steunstokken voor de planten geplaatst.
Sinds een week kunnen de planten het gewicht van hun eigen toppen niet meer dragen.
Ik heb zelfs geen voeding of stimulatoren met het water meegegeven. Alleen water, niet eens afgezuurd.

 

medicinale cannabis

De twee Cheeese Autoflowers in de Bonanza kweekkast op 18-1-2018

 

 

De toppen worden al mooi lang maar kunnen wel wat dikker en witter


De toppen worden al mooi lang maar kunnen wel wat dikker en witter

 


De planten kunnen nog wel een week of twee in de kast onder de lamp

5-2-2018, oogsten

Veel groter zijn de toppen de afgelopen twee weken niet meer geworden maar wel veel dikker en zwaarder. De harsproductie in de trichomen is echt geexplodeerd. Deze klieren maken de hars aan die de plant moet beschermen tegen parasieten, kou en warmte. Na verloop van tijd begint deze hars te verkleuren. Wanneer deze als een melkwitte waas over de toppen ligt zijn de planten klaar om geoogst te worden.
Mijn planten zijn klaar voor de schaar. De toppen lijken wel of ze door de poedersuiker zijn gerold en verspreiden een heerlijk zoete geur.
Het koolstoffilter in de Bonanza growbox zorgt er voor dat zelfs in dit stadium buiten de kast niets is te ruiken. Ideaal.

5-2-2018. De toppen hangen met hun volle gewicht tegen de wanden van de Bonanza kweekkast

 

Alsof door de poedersuiker gerold

 

 

Tot de laatste dag hebben de Spliff Cheese Autoflowers onder de Hanspanel gestaan

 

 

medicinale cannabis

Er kan geoogst worden

 

Het oogsten van de planten ging erg snel. Ik heb de plant bij de bodem van de steel afgeknipt en de toppen aan de plant verder schoon geknipt. Veel van het grote blad was in het laatste deel van de kweekcyclus afgestorven en zelf heb ik ook wat blad verwijderd. Echt veel werk was er niet meer over.
De Bonanza kweekkast functioneert ook prima als droogruimte. De ventilator zorgt voor voldoende luchtcirculatie om de toppen mooi gelijkmatig te laten verder rijpen. Ook nu ruik ik in de kamer waar de kast staat helemaal niks van de wiet.

12-2-2018

De toppen zijn droog en klaar voor consumptie. Na alle topjes van de plant geknipt en gewogen te hebben heb ik 97 gram hele mooie wiet overgehouden.
Ik heb nu ruim voldoende medicijn tot na de zomer. Niet Slecht.

De kast is ideaal om de planten in te drogen

 

Medicinale cannabis kweken

Een van de mooiste toppen net na het knippen