Urban farming

Urban farming

Urban Farming is de toekomst

Urban farming of stadstuinbouw is het kweken van groentes en kruiden in een stedelijke omgeving. Dus niet zoals we dat nu kennen in een kas of op een akker.
De voordelen van urban farming zijn legio. Er worden geen pesticiden gebruikt en de gewassen worden direct bij de afzetmarkt gekweekt. Verser bestaat niet!
Daar komt nog bij dat veel tijd, geld en energie wordt bespaart op transport- en opslagkosten. De meeste groentes in de winkel hebben een reis van duizenden kilometers afgelegd voordat ze te koop worden aangeboden. Meestal zijn ze al die tijd gekoeld opgeslagen wat ook weer een impact op milieu en versheid heeft.

17 jaar ervaring met indoor kweeksystemen

De kennis en ervaring opgedaan met onze kweekkasten maakt ons natuurlijk tot experts op urban farming gebied. Het kweken van planten in van daglicht afgesloten ruimtes is een discipline die we met veel vallen en opstaan onder de knie hebben gekregen.
Naast know how beschikken wij over een eigen werkplaats en een groot assortiment technische tuinbouw apparatuur. Wij kunnen een custom made installatie ontwerpen en iedere locatie omtoveren tot stadsmoestuin. Dit kan op iedere gewenste locatie en ten behoeve van ieder gewenst doel. Te denken valt aan een school waar men om educatieve redenen wil kweken. Of om esthetische redenen in een winkel,  Als sociale bezigheid en dagbesteding in een verzorgingstehuis. Een restaurant waar de koks zelf die speciale gewassen oogsten die nergens anders te krijgen zijn. Of in een volledig omgebouwde zeecontainer die op een plek wordt neergezet waar tijdelijk behoefte is aan verse groentes.

Urban farming

Multi layer

De meeste van onze urban farming projecten bestaan uit kweeksystemen van meerdere etages.
Door de hoogte in te gaan wordt per gebruikte vierkante meter grond veel kweekoppervlak gerealiseerd. De systemen kunnen zowel worden gebruikt voor het kweken van planten in potten met aarde als volgens een hydro methode waarbij helemaal geen kweekmedium wordt gebruikt.

Duurzaam water en stroomgebruik

Onze kweekinstallaties zijn recirculerende systemen. Hierbij wordt iedere niet direct opgenomen druppel water teruggevoerd naar een watervat om opnieuw aan de plant te kunnen worden aangeboden.
Energiezuinige led kweeklampen voorzien de planten van licht. Deze lampen geven weinig warmte af waardoor waterverdamping door de plant zeer gering is.
De leds creëeren met relatief weinig stroomverbruik voldoende licht in het juiste spectrum om allerlei groentes en kruiden te kunnen kweken. Te denken valt aan de meeste bladgroentes, kruiden maar ook eetbare bloemen zoals oxalis. Dit kan zonder toevoeging van extern zonlicht.
Deze factoren maken het maken het mogelijk dat iedere ongebruikte ruimte is te gebruiken als stadstuin. Zolang er maar water en stroom is.

Eenvoudig

Misschien wel het grootste voordeel van onze urban farming projecten is dat ze zeer eenvoudig zijn in onderhoud en gebruik. De systemen zijn erg “straight forward” en beschikken niet over ingewikkelde besturingssoftware of andere apparatuur die alleen door professionals kan worden bedient.
De laagdrempeligheid van onze projecten stelt iedereen in staat stads-tuinbouwer te worden.
Uiteraard zijn wij op de achtergrond beschikbaar om te helpen en adviseren bij de installatie en het gebruiksonderhoud. 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je plannen om voor jezelf of je organisatie je eigen groentes en kruiden te kweken ? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Aan de hand van je plannen en de beschikbare ruimte kunnen we je een geheel vrijblijvende aanbieding doen.